Lengyel Online Filmhétvége

Film

Egy fergeteges vígjáték és egy igaz történeten alapuló történelmi dráma megtekintésére invitáljuk Önöket a képernyők elé a Lengyel Online Filmhétvége keretében 2020. május 23-24. között. A lengyel film szerelmeseinek kötelező!

2020. május 24. (vasárnap), 20.00

online

További időpontok és helyszínek >>

Lengyel Online Filmhétvége

2020. május 23-24. 20.00 

Egy fergeteges vígjáték és egy igaz történeten alapuló történelmi dráma megtekintésére invitáljuk Önöket a képernyők elé a Lengyel Online Filmhétvége keretében 2020. május 23-24. között. A lengyel film szerelmeseinek kötelező! A filmek megtekintése ingyenes.

 

 

2020. május 23. (szombat), 20.00

JULIUSZ / vígjáték
2018...97’... magyar felirattal

A film az alábbi linken lesz megtekinthető: https://youtu.be/51-AUBaKmpg

Egy fergeteges vígjáték, amelynek forgatókönyvét a legjobb lengyel stand-up komikusok alkották. Aki szereti ezt a műfajt, garantáltan pompásan mulat majd. A rafináltabb humorérzékű nézők sem fognak csalódni – ők minden bizonnyal a viccek rejtett értelmét és szarkasztikus, parodisztikus mivoltát fogják élvezni.

 

A címbeli főhős egy rajztanár, akinek a felelőtlen, szüntelenül mulatozó apjáról kell gondoskodnia. Miután az apa átesik a második szívrohamán, de ennek ellenére sem hajlandó lemondani kicsapongó életviteléről, Juliusz kénytelen módot találni arra, hogy hatni tudjon viselkedésére. Úgy tűnik, hogy a legjobb gyógymód erre Dorota lesz, a futólag megismert, szeleburdi állatorvosnő. Kiderül azonban, hogy az igazi problémák még csak ezután kezdődnek…

Rendezte: Aleksander Pietrzak
Forgatókönyvíró: Abelard Giza, Kacper Ruciński, Łukasz Światowiec, Michał Chaciński, Aleksander Pietrzak
Fényképezte: Mateusz Pastewka
Gyártó: Gigant Films
Szereplők: Wojciech Mecwaldowski, Jan Peszek, Jerzy Skolimowski, Anna Smołowik, Rafał Rutkowski

 

2020. május 24. (vasárnap), 20.00

A 303-AS REPÜLŐSZÁZAD. IGAZ TÖRTÉNET / történelmi dráma
2018…95’… magyar felirattal

A film az alábbi linken lesz megtekintehő: https://youtu.be/heSvtU4OsEY

Ezzel a nagyszabású produkcióval nyitottuk meg tavaly a jubileumi Lengyel Filmtavaszt. Most közkívánatra ismételjük a Lengyel Online Filmhétvége keretein belül, hogy újra tisztelegjunk a lengyel pilóták előtt az angliai csata 80. évfordulója küszöbén.

 


A címbeli 303-as hadosztály egy legendás lengyel vadászrepülő-egység volt, melynek tagjai bátorságukról és hősiességükről lettek híresek. A film azoknak a lengyel pilótáknak állít emléket, akik a második világháború alatt bravúros légicsatákat vívtak a Nagy-Britanniát támadó német légierővel, megakadályozva ezzel a német hadsereg angliai partraszállását. 

Rendezte: Denis Delic
Forgatókönyvíró: Jacek Samojłowicz, Krzysztof Burdza, Tomasz Kępski
Fényképezte: Waldemar Szmidt
Gyártó: Film Media SA
Szereplők: Piotr Adamczyk, Maciej Zakościelny, Jan Wieczorkowski, John Kay Steel, Marcin Kwaśny

Szeretettel várunk mindenkit a képernyők elé!

Időpontok és helyszínek

  • 2020. május 24., 20.00 - online
  • 2020. május 23., 20.00 - online