Sajtószoba

Anna Walentynowicz - A Szolidaritás Anyja

A nők a kommunista rendszer megdöntésében című történelmi konferencia-sorozat első tanácskozása.

Harc és szenvedés

Történelmi előadásokkal zárul a Harc és szenvedés című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A KÉT NEMZET KÖZTÁRSASÁGA

Kiállítás és előadás a Lublini Unió 450. évfordulójának alkalmából.

Nemzetközi Történelmi Képregényfesztivál

Witold Tkaczyk és Tomek Biernacki lesznek az immár második alkalommal, nemzetközi szinten megrendezésre kerülő fesztivál lengyel vendégei. A programon még számos kiváló, magyar, cseh, és szlovák képregényalkotóval is találkozhatunk.

80 éves a budapesti Lengyel Intézet

Kétnapos programsorozat szabadtéri koncertekkel, zenével, tánccal, különleges filmvetítéssel, kiállításokkal, családi programokkal és még sok más meglepetéssel!

25. Lengyel Filmtavasz

Negyedszázados lett a Lengyel Filmtavasz!

Irodalom éjszakája Budapesten és Debrecenben

Idén 23 színész 23 különböző érdekes vagy különc helyszínen 22 ország irodalmából olvas fel az ingyenes rendezvényen. Az Yunus Emre Intézetben Olasz Renátó olvas fel Łukasz Orbitowski Egy másik lélek című regényéből.

Ellenállás és hazaszeretet

Ellenállás és hazaszeretet. Rendíthetetlenek a totalitarizmus ellen - történelmi tanácskozás a Lengyel Intézet és a Terror Háza Múzeum szervezésében.

Varsói felkelés: csatarekonstrukció

Puskaropogás veri majd fel Budapest csendjét augusztus 1-jén: a lengyel felkelők 17 órakor megrohamozzák a terézvárosi Pethő Sándor utcában berendezett német főhadiszállást, megadva a jelet az 1944-es varsói felkelés látványos csatarekonstrukciójának megkezdésére.

Egy remete skrupulusai

Jan Twardowski életének és költészetének szentelt beszélgetés a hírneves lengyel papköltő pappá szentelésének 70. évfordulója alkalmából.